Circulair denken en doen!

Circulariteit

Hoogwaardig hergebruik

Circulair slopen wordt  door Boverhoff sinds de oprichting toegepast in haar projecten. Vooraf wordt gedetailleerd in kaart gebracht welke materialen aanwezig  zijn, wat de staat is en hoe deze bevestigd zijn. Vervolgens worden deze materialen selectief en secuur gedemonteerd. Hierdoor kunnen veel onderdelen en zelfs complete gebouwen op nieuw worden hergebruikt.

Volop bezig met gesloten kringlopen

Boverhoff is een grote speler in de circulaire sloop. Wij bekijken ieder project vanuit een circulaire oogpunt. Dit betekent dat alle vrijkomende materialen op voorhand worden geïnventariseerd en vastgelegd in een stoffeninventarisatie. Hierin beoordelen onze ervaren medewerkers voor ontmanteling van het object welke materialen zo hoogwaardig mogelijk kunnen worden hergebruikt. Van gevel tot (stalen- en/of betonnen) constructie en zelfs het complete inbouwpakket. Materialen welke niet toegepast kunnen worden in het nieuwe project of ander project, worden overgenomen door een van onze partners waardoor het alsnog wordt teruggebracht in de kringloop.

Oogsten en Urban Mining

Het besef dat ieder materiaal waarde heeft dringt steeds meer door binnen de meeste branches. Ook in de bouw, hierdoor stijgt de vraag naar herbruikbare producten en materialen. Het selectief demonteren van materialen wordt ook wel urban mining, oogsten of re-claimen genoemd. Dit proces begint natuurlijk al in een vroeg stadium voor de daadwerkelijke demontagesloop. Wij hergebruiken onderdelen en materialen met behoud van waarde, bij voorkeur met de toepassing waarvoor het onderdeel of materiaal ook gemaakt is. Dat proces begint al ver voor de daadwerkelijke ontmanteling, zodat alles direct van het project kan worden afgevoerd naar de juiste bestemming. Deze manier van circulair slopen is zowel duurzaam als effectief en draagt bij aan een flinke CO2 vermindering.

Re-monteren

Naast hergebruik van onderdelen en materialen is onze specialisatie het opnieuw monteren van complete gebouwen en/of gebouwdelen (re-monteren). Zo hebben wij diverse gebouwen compleet overgezet, waaronder een schouwburg, distributiecentrum, condensorgebouw, etc.. Maar ook warmte kracht centrales, machines, productielijnen, etc.  die binnen onze projecten vrijkomen. Wij verzorgen voor u het gehele traject van inventariseren,  het compleet demonteren én herplaatsen op een nieuwe bestemming. Zelfs het overnemen van de complete locatie inclusief grond behoort tot de mogelijkheden!

Uiteraard stellen wij ook met grote regelmaat kunstobjecten, historische gevels of mozaïeken veilig. Nagenoeg ieder object kunnen wij met uiterste precisie voor u ontmantelen en elders weer opnieuw monteren.

Afval bestaat niet

Boverhoff streeft samen met haar opdrachtgevers en partners naar een markt waar afval niet bestaat. Ook door de rijksoverheid wordt de noodzaak gezien. De Rijksambitie “Circulaire transitie van afval naar grondstof ” is in 2030 de helft minder primaire grondstoffen en in 2050 een 100% circulaire bouweconomie.  Elke dag zijn wij bezig om met diverse marktpartijen en branches samen te werken aan nieuwe grondstoffen en oplossingen. Door de genoemde iniatieven geven wij nu al invulling aan het toekomstige beleid.

Door jarenlange ervaring en bewezen projecten hebben wij voor de meeste vrijkomende materialen een goede bestemming. Wilt u ook samen aan de slag met circulariteit, neemt u dan contact op.

 

Interesse gewekt? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek Neem contact op