Sloop en sanering 12,7 hectare BASF

Sloop 12,7 hectare groot BASF Complex

Boverhoff heeft de omvangrijke industriële asbestsanering, sloop en bodemsanering uitgevoerd van het voormalig BASF complex te Arnhem. De opslagbunkers, magazijnen, loodsen, procesinstallaties en de thermoreactor zijn allemaal gesloopt. Het kantoor en de portiersloge zijn gehandhaafd en blijven als herinnering aan het verleden recht overeind. De heipalen zijn niet verwijderd i.v.m. de samenstelling van de bodem en zijn op een diepte van 3,5 tot 4 meter gesneld om kwelwater te voorkomen.

Boverhoff heeft onder toezicht van Arcadis in één fase, maar met diverse deelleveringen de complete ontmanteling, sloop en sanering van het voormalig BASF terrein uitgevoerd.

Nadat de klus geklaard was, gaf de opdrachtgever aan 12,7 hectare “minder kopzorgen” te hebben. Het oude fabrieksterrein aan de dijk naar Westervoort is na het schoon opleveren aan de gemeente Arnhem en enkele andere kopers overgedragen.

Bekijk foto

Tijdens de sloop en sanering van het terrein waren er tal van verassingen; waterkwel, ondergrondse bronwaterleidingen en inlaten van vlak na de oorlog, verontreinigingen van geurstof voor de komst van BASF des te meer. Tevens had niemand gerekend op 1,5 tot 5 meter dikke funderingen en vloeren. Het terrein heeft Boverhoff en haar opdrachtgever tal van verrassingen en veranderingen in de planning opgeleverd mede i.v.m. versnelde koop en oplevering aan diverse kopers. Desondanks is door de flexibiliteit en inzet van extra materieel van Boverhoff  alles tijdig aan de nieuwe eigenaren opgeleverd.

 

Interesse gewekt? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek Neem contact op