Sloop en bouwrijp maken ziekenhuis Zwolle ruim 84.000 m2 B.V.O.

Sloop Ziekenhuis De Weezenlanden

Voor onze opdrachtgever Novaform Vastgoedontwikkelaars hebben wij de asbestsanering, sloop en het voormalig ziekenhuis De Weezenlanden te Zwolle. De sloop omvatte de sloop van alle opstallen en tevens het naastgelegen transitorium gebouw. In totaal is er ruim 84.000 m2 B.V.O. gesloopt en gesaneerd. Een zeer omvangrijke klus in binnenstedelijk gebied, waarvan tevens een deel in de sloop is uitgevoerd in de beschermings– en kernzone van de waterkering.

De vrijkomende 125.000 ton puin is op locatie tot gecertificeerd beton- en menggranulaat verwerkt. Deze nieuwe bouwstof is duurzaam hergebruikt, deels op het terrein en bij diverse infrawerken in de regio. Boverhoff heeft bij dit project het bouwrijp maken van het terrein uitgevoerd, deze werkzaamheden omvatte o.a. het aanbrengen van circa 48.000 m3 aanvulzand,  verwerken van 29.000 m3 grond, aanleggen van alle riolering, plaatsen van damwanden, aanleg van een asfaltweg, straatwerk en alle bijbehorende werkzaamheden.

Timelapse

Door onderstaande prachtige timelapse krijgt u een goede indruk van deze omvangrijke  sloop en overige uitgevoerde werkzaamheden.

Onze opdrachtgever Novaform Vastgoedontwikkelaars ontwikkelt hier een prachtige woonwijk met circa 290 woningen, zie ook “De Weezenlanden”.

 

Interesse gewekt? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek Neem contact op