Internationaal C2CA project inzake onderzoek hergebruik beton en cement

Sloop van het hoogste niveau

Boverhoff staat met een mooi artikel in het november nummer van SGS Intron Bulletin. Boverhoff is door SGS Intron benaderd inzake het bijzondere C2Ca project welke wordt uitgevoerd bij haar project “sloop IBG complex”.

Bij dit internationale project zijn vier wereldspelers op het gebied van cement en grondstoffen en vijf universiteiten betrokken. Iedere partner levert vanuit zijn expertise een bijdrage aan de kennis over de eigenschappen van betononderdelen. De onderzoeksbijdragen van de universiteiten varieert van milieuaspecten tot de kwaliteit van betononderdelen. De universiteiten in Patras en Barcelona doen bijvoorbeeld simulaties met de benodigde fysische onderzoeksmodellen voor dit project.

Toeleveranciers voor de grond-, weg-, water- en betonbouw en Strukton demonstreren de nieuwe technologieën in een groot bouwproject in Groningen. Terwijl cementproducenten het hergebruik van de cementsteen onderzoeken.

Boverhoff heeft de engineering van de sloop zodanig opgesteld dat het vrijkomende betonpuin geschikt is gemaakt voor het ontwikkelen van nieuwe technieken voor het mogelijk maken van hoogwaardig hergebruik van betongranulaat en cement in nieuw beton. Zeker voor het hergebruiken van cement uit ‘sloop’ beton is dit een Europese primeur!

Interesse gewekt? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek Neem contact op